Det finns många anledningar till att man lägger ut bilder på nätet idag och det finns saker som man behöver tänka på när man delar med sig av det

En viktig sak att tänka på är hur man framställer sig på nätet med bilder för det är ju så som andra uppfattar en. Ens privata sida på en sajt kan ju i stort sett vem som helst se och det är ju i regel inte bara ens kompisar som känner en och vet hur man fungerar som kommer in och ser det man lägger ut. Även många andra gör det. Detsamma gäller privata chatter, gruppchatter m.m En bild som läggs ut privat kan kopieras och skickas vidare

Så fundera på vilka signaler du vill sända ut och hur du vill att andra ska uppfatta dig?

Tips:
– Vem kan se bilden eller videoklippet jag delar med mig av på sociala medier?
– Vem kan spara bilden eller videoklippet jag lägger ut?
– Hur kan jag uppfattas?
– Finns det saker i bakgrunden som är olämpligt att andra ser?
– Kan bilden eller videoklippet användas emot mig på något sätt?
– Kan andra ta skada av att jag lägger ut den här bilden eller videoklippet?
– Kan andra bli ledsna, sårade eller kränkta av att jag lägger ut den här bilden eller videoklippet?
– Kan jag stå för det här i framtiden?