Det finns en bild på mig som jag vill ha bort. Hur gör man?

Om man hittar bilder eller videoklipp på sig själv på nätet som är kränkande och som man inte gett sitt tillstånd för (samtycke) så kan den som lagt ut bilden eller klippet begått en brottslig handling.

Det kan vara svårt att ta reda på exakt vem som lagt ut materialet men man kan alltid försöka nå hemsidan, appen, chattens ägare eller någon annan kontaktperson för att få bort just dessa bilder från den hemsidan. Om man skriver ett mejl så kan man alltid hänvisa till Personuppgiftslagen och påpeka att det är en brottslig handling som kan polisanmälas

Om man anmäler detta så plockas det i många fall bort från den enskilda hemsidan men sakerna finns tyvärr kvar på nätet, dels så sparas allt hos tex communitys, sedan är det väldigt lätt att spara sakerna i sin egen dator så trots att sakerna försvinner från sajten så finns de i de flesta fall kvar på ett aller annat sätt

På iis.se kan man söka på .se adresser och ta reda på vem som står bakom ett domännamn

Tips:
– Kontakta personen
– Kontakta sidan
– Polisanmäl