Att använda en webbkamera

 

En webbkamera fungerar på det sättet att man kan se varandra i realtid över nätet. Väldigt många har idag en webbkamera i hemmet, dels så kan den vara inbyggd i tex en laptop eller så kan man köpa en billig och koppla in i sin dator.

När man använder en webbkamera så finns det många saker att tänka på. Vem är det som jag pratar med egentligen? Är det bara en person eller är det fler personer i rummet som sitter utanför bilden och som inte jag kan se? Spelar den andre in samtalet så att det blir till ett videoklipp?

Exempel:
Webbkameran kan användas i många kränkande fall. Ofta så kan två personer sitta och prata via en webbkamera där den ena hetsar den andre att prata skit om någon tredje person som inte är där. Helt plötsligt så dyker den personen upp framför kameran och har lyssnat på allt som man har sagt. Allt i syfte att skapa konflikter.

Ett annat sätt är att spara konversationer där man pratar om någon och sen skicka över klippet till den personen tex via Msn.

Ett tredje är att man lockas till att visa upp sig lättklädd eller naken framför webbkameran och sedan spelar den andre personen in det som händer och visar upp det för andra

OBS! Tänk på att det som sker digitalt i regel inte går att ångra!