En kränkning kan vara i stort sett vad som helst som gör att man blir ledsen, sårad eller kanske upprörd. Det kan till exempel vara en bild på en själv som läggs upp utan tillstånd, en mening skriven om en i ett forum eller ens personuppgifter som finns ute på olika hemsidor, obehagligs sms/mms som man får eller hotfulla mejl.

Det finns mycket som kan kallas för kränkningar och det är ju bara man själv som avgör var gränsen går och därför är det viktigt att tänka på vad man gör mot andra. Man vet aldrig i förväg hur de reagerar på ens handlingar.

Alla människor är olika och alla människor har olika gränser för vad som är en kränkning. Säger man en sak till en vän, öga mot öga, som tar det på ett visst sätt så betyder inte det att en annan människa i till exempel en chatt uppfattar det på samma sätt. Detta är något som man speciellt måste tänka på om man konverserar med människor som man kanske inte känner så bra eller som är helt okända. Blir personen arg, sur, ledsen eller sårad över det man har gjort så har gränsen passerats.

Skulle man kränka någon av misstag så är det bra att svälja stoltheten och be om ursökt på en gång. På det sättet så kan många konflikter avstyras och vänner behållas