Alla människor är olika och reagerar olika på olika saker. Det innebär att man måste tänka på vad man skriver och gör så att man inte kränker eller sårar andra människor och en kränkning kan ju i regel vara vad som helst men som gör att man blir ledsen eller sårad. Ett taskigt sms, ett otrevligt mejl eller inlägg i gästboken, en elak bloggkommentar, en bild som läggs ut som är kränkande etc.

Det skriva ordet kan betyda mycket mer och göra mycket ondare än ord som sägs mun till mun då sakerna på nätet kan få så mycket större spridning samt att det finns kvar där för lång tid. Skriver man på exempelvis Facebook att någon är en idiot så kan alla ens vänner där se det som skrivits.

Uppmuntra barnet till att bete sig på ett bra sätt mot andra människor och inte göra saker som kan uppfattas som kränkande. Skriv en sjysst kommentar till någon, hjälp till ifall det är någon som har problem, muntra upp den som är ledsen etc.