Facebook

Kontakta Niclas Ottosson på Facebook: Klicka här
Gilla gärna surfasmart.com på Facebook för att få den senaste informationen om artiklar, forskning och rapporter rörande mobbning, nätmobbning och digitala kränkningar: Klicka här

Vanliga frågor:

Jag behöver kontakta Facebook. Hur gör man?
Tyvärr kan det vara väldigt svårt att komma i kontakt med Facebook och det lättaste är oftast att använda något av deras formulär som är riktade mot specifika frågor.

Formulär:
Anmäl en person som bryter mot deras användarvillkor

Anmäl en bedräglig profil 
Dvs en person som utger sig för att vara någon annan

Avsluta konto på Facebook helt
För att göra det måste man vara inloggad på Facebook och när man väl har gjort det så går det inte att ångra

Vad är en facerape och hur kan man skydda sig?
Ibland händer det att man glömmer att logga ut från Facebook när man inte sitter vid datorn längre eller att någon lånar ens mobiltelefon där man kanske är ständigt inloggad på Facebook och då kan det hända att andra personer skriver statusuppdateringar i ens namn s.k facerapes.

För att skydda sig mot sådant är det viktigt att logga ut när man är klar, låsa datorn ifall man går iväg en stund och att hålla lösenord för sig själv. Man kan även höja säkerheten genom att få sms eller mejl när någon loggar in på ens konto, se när man senast varit inloggad och även logga ut de som är inne på kontot och just att logga ut andra är ganska bra om man varit i skolan och glömt att logga ut från skoldatorn. Då kan man göra det hemmifrån.

För att ändra sina inställningar och höja skerheten så loggar man in på Facebook väljer:
Kontoinställningar – Kontosäkerhet och sedan gör sina val där.